2 Inlägg samma dag??!!

Vad är detta, 2 inlägg samma dag, helt otroligt. Men ibland händer det

Precis varit inne och vänt i duschen och nu väntar jag på att mannen ska ringa och säga att han är på väg hem från Maxi. Han gymmar och sedan åker han och handlar så att jag skulle slippa(Han är en pärla)

Känner mig lite bättre nu på kvällskvisten men jag har bara legat i sängen hea dagen så nu har jag gått och blivit trött för den sakens skull....
Idag blir det potatisgratäng och kyckling av något slag, ska bli gott för jag är as hungrig nu och känner att humöret börjar dala, men jag får ju skylla mig själv eftersom jag inte har ätit ngt förutom en proteinbar och lite digestivekex, men det har mest varit för att vi inte haft ngt direkt hemma..... och jag har inte orkat handla, så tekninskt sett har jag ingen annan att skylla på(även om jag mycket gärna skulle vilja)

Har väl inte direkt någonting vettigt att skriva om nu heller, så jag vet inte vad jag ska snacka om riktigt, ville väl mest visa att jag också kan vara en duktig bloggare ibland:P

Var och hälsade på pappa på näset i helgen efter att vi varit på minneslunden hos mamma.
Blev lite hungriga och det blev kinamat- Näsetstyle, talar om en annan dag vad det innebär ;)

 


Hur ser din kväll ut?
Min spenderas nog i soffan med sambon<3


Är lycklig över mitt liv har blivit:)
Perfekt man, perfekt bebis på väg,fast jobb, underbara vänner och en fantastisk familj
I LOVE LIFE

Stor Kram //Petra

Gnäll,gnäll

Ja idag blir det mer gnäll:)
Nej inte jätte mycket kanske men jag tänkte göra ett försök att vara lite aktiv på bloggen idag eftersom jag ändå ligger hemma och mår blaj.

Sonen har hittat ett läge i magen där han petar in rumpan vid mina revben och jag överdriver inte när jag säger att det gör JÄTTE ont:P
Mår illa idag också, känner mig matt och yr och har halsbränna som inte är av denna värld.
I över en timme har sonen gnidit omkring med rumpan vid revbenen och stött till emellanåt. Det känns, men jag älskar varje sekund av den misshandel han utför:)

Kom till jobbet idag och kände mig jätte konstig och det blev bara värre, andfådd efter att ha gått upp för trapporna, yr efter att ha böjt mig ner och tagit kabel på en hylla, det var jobbigt bara att resa sig upp från stolen. Och för en gångs skull tänkte jag att NEJ, jag ska inte bita ihop idag, utan jag ger upp stället även om det tar emot hårt, är inte den som gillar att ge upp. Men nu tänker jag på min sons bästa.
Har väl lärt mig att jag måste göra det....
Nattens sömn blir sämre och sämre, halva förra veckan och hela helgen har jag vaknat flera gånger per natt och bara legat vaken och vänt och vridit mig i timmar. Men, detta är väl bara början vad jag har förstått.
Nu har jag 13 arbetsdagar kvar och det är skönt, sen är det dags för semester och efter det så går jag på mammaledighet. 60 dagar kvar av graviditeten och nu börjar det bli riktigt spännande. Nu kan man lixom känna doften av bajsblöjor och bebis <3

När tror du han kommer?
Kommer han som planerat eller tidigare?
Alternativet att han kommer senare än 1/8 finns ju inte så det kan nästan bara bli tidigare =)

Slänger kanske in ett par ord till senare, för nu ska jag försöka vila ögonen en liten stund.

Stor Kram// Petra


Nya doser

Efter samtalet med läkaren i förra veckan där vi höjde mitt låntidsverkande insulin på morgonen och höll kvar gamla dosen på kvällen så har det skett lite förändringar, inga jätte bra, men inte super dåliga heller.
Känningar klockan 6 på morgonen-ingen höjdare direkt så nu har det möblerats om lite i livet igen, nu har jag börjat ta kvälls insulinet tidigare och det har väl blivit lite bättre, för jag provade även att sänka min kvällsdos och det slutade precis som jag sa att det skulle göra- Skyhögt morgonvärde.
Så vi får se hur det fungerar nu.
Imorgon är det dags att skicka in ett nytt HbA1c, ska bli intressant att se vad det ligger på.



Hormonerna har väl lugnat sig ett par hekto men det är långt ifrån över, känner mig mest trött och ledsen. Ryggen värker fortfarande och jag vill bara kramas hela tiden. Vet inte om Mattias tycker det är störigt, men allting känns ju så mycket bättre när jag får krypa ihop hos honom. Och egentligen, ledsen?? varför ledsen?? var jag tvungen att få just den känslan på halsen? blä på det, det tycker vi IKKE om.

Tur att jag har min Mattias som stöd<3

Neos rum är snart färdigmålat, det blir så häftigt, men han kommer hata oss när han börjar prata:P Han kommer undra vad vi tänkte med och undra om vi tycker om honom :) hehe.
Nej, skämtåsido. Det kommer bli dö fräckt när det är färdigt sen:)
Bjuder på en liiiiten förhanstitt :)



det ser galet ut just nu men det blir förhoppningsvis bra när alla möbler och andra saker är på plats:)

Skulle egentligen målat nu när mannen är på gymmet, men jag fick klättringsförbud så jag får vänta tills han kommer hem helt enkelt, eftersom jag är för kort för att nå hela vägen upp till taket:)

Förresten, hur firar du morsdag?
Jag får inte fira det i år eftersom jag tekniskt sett inte är mamma än.
Vet bara att jag saknar min egen mamma galet mycket <3

Hoppas din helg varit fin
Stor kram//Petra
 

Sammanfattning

Man kan väl nästan sammanfatta denna veckan med två ord, JOBBIG och FUKTANSVÄRD
Har verkligen känt mig helt värdelös, har känt mig värd mindre än smuts under någons skor.
Igår låg jag inne i sovrummet och tyckte synd om mig själv halva kvällen och grät störtfloder.
Det känndes bara som hela världen var emot mig och hela världen bara hatade mig.

Har inte känt så sedan mamma gick bort, men jag tror att det igår berodde på att jag var utarbetad efter en tung dag på jobbet,ryggen värkte och hormonerna var överallt och ingenstans.

Men dom dagarna är jag glad att Mattias finns i närheten, han gör min vardag bättre bara genom att finnas där.

Idag har det varit tungt, har sovit dåligt i natt och ryggen har värkt något otroligt, ögonen har kliat och jag har känt mig svullen runt ögonen, vet inte om det är pollen eller om det var för att jag grät så mycket igår kväll.

Imorgon slutar jag tidigt och sen bär det av till barnmorskan, bara vanlig undersökning så det händer inget direkt spännande...tror jag i allafall.
Längtar tills nästa ultraljud, vill se om han fortfarande har min haka:)
Längtar efter att mina hormoner ska lägga sig, vill inte hålla på och må såhär längre.
Jag har haft problem med hormonerna i ungefär en vecka så jag ser det bara som att jag har haft tur då jag är gravid i vecka 31. Men nu känns det bara som allting har kommit samtidigt.
Men, jag försöker att inte gnälla för mycket, jo här gnäller jag, men här är det frivilligt att läsa om det:P

Man kanske skulle ta tag i matlagningen, sen är det dags att börja måla Neos rum:) Det kommer att bli såååå häftigt när det är klart.

 

Hoppas din vecka varit bättre än min:)
Stor Kram//Petra




Kärlek

Idag ägnar jag ett inlägg åt den mest fantastiska killen på jorden.

Killen som jag älskar över allt annat på jorden
Killen som står ut med mitt konstiga humör, mina tårar och mitt gnäll
Killen som jag vet stöttar mig i alla lägen och bara genom att finnas där gör livet så mycket bättre.
Han som jag vill skrika ut till hela världen att han är den finaste som finna.

Min Mattias
Min sol, min himmel,mitt allt

Tack för att du finna där och stöttar mig.
Tack för att du orkar älska mig även nu när allting känns jobbigt

<3

Stora kramar//Petra
ch lite extra kärlek till världens bästa och finaste kille <3

spackel på väggen!

Målaren var här och spacklade igår, det ser galet konstigt ut just nu men det kan nog bli bra när det är klart=)
Spackel på väggarna, en garderob mitt i rummet och papper på golvet:)

Snart så är det bara målning kvar.
Nyfiken är du nu va ;)
men jag kan ju iaf vara snäll och bjuda på lite före/undertiden bilder :)
Före Tapet/Ingen tapetGarderob i mitten


Tant doktorn ringde idag, hon tyckte jag skulle öka morgon dosen med Lantus och minska natt dosen, men det tyckte inte jag var någon vidare idé eftersom jag ligger skyhögt på  morgonen om jag gör det, been there-Done that.

Istället ökade vi till 18Lantus på morgonen och vi behöll de 30 enheterna Lantus på kvällen. Så får vi se om vi kan få bort mina låga blodsocker på förmiddagen, för konstigt nog så har jag haft det ett par dagar nu.

Ligger väldigt pressat på morgonen och stiger på kvällen så jag ska även prova att ta min lantus ungefär 1-1½ timme tidigare så får vi se hur det går:)

Snart blir det lite Vitid, I love Vitid <3
Även om det bara handlar om att mysa framför tv:n så är det vad jag längtar efter på dagarna.
20 arbetsdagar kvar sedan är det smester och mammaledighet.

Nu har den nedräkningen också börjat:)

Hur har din dag varit?
Gjort ngt vettigt??

Stor Kram// Petra


Förvärkar??

Mmmm.
Har haft fruktansvärt ont i ryggen ett par dagar nu, har känts som mensvärk och suttit i mage och ryggslut. Jag är ju ingen läkare och jag kan ju bara gå efter vad jag själv känner.
Men idag så satt jag och läste lite i föräldraguiden och då snubblade jag över svaret känns det som..
Förvärkar, men jag är fortfarandeinte riktigt säker, Sedan var jag tvungen att googla det och då stod det att man kna ha det från vecka 30 och det stämmer ju ganska bra...eftersom jag idag går in i vecka 31.

Men som sagt, inga förhastade slutsatser, vi får se hur länge det sitter i  så får dom hos barnmorskan berätta för mig på fredag vad dom tror.
Det är bara 10% som överhuvudtaget känner av det



Nu är det bara 9 veckor kvar, helt otroligt, nu på slutet har det gått fort:)
Nu har jag 4 veckor och 4 dagar kvar till semester, men vi får se hur det går att jobba så länge. Eftersom jag får leta jobb med lykta eftersom alla inte vill ha hjälp av mig eftersom jag är gravid, så kanske jag får ge upp tidigare än vad jag trodde, för jag vill ju inte gå dit och känna mig ivägen eller "sitta av tiden".

Vet inte om allt som hänt runt om just nu kan ha ngt att göra med hur jag mår och vad som händer i min kropp, men det gör det säkert.
I övrigt mår jag bra och jag tycker att jag har haft en väldigt lätt graviditet :)
Sonen har varit snäll:)
Men nu tycker jag att det är dags att han kommer:)

Hans rum är snart tömt och vi har lagt allt i vardagsrummet, så här är fullt av grejor och det känns som att man inte kommer åt att städa, därför har vi väl mer eller mindre struntat i det, men jag tog ett varv med dammsugaren innan, så det känns lite bättre:)





Hur har din helg varit?
Gjort ngt kul?

Stor kram//Petra

Snart dags

Har fortfarande inte bestämt mig angående om jag ska se om jag kan bli sjukskriven eller inte, får kanske ge det en vecka till, men då vet  jag hur det kommer sluta... Jag kommer jobba de 4 veckor och 4 dagar som är kvar. Så då kan jag lika bra jobba fram till semestern.

Idag har det kännts konstigt, det är som om nerverna i magen dras ihop, hände en gång på jobb och jag trodde jag skulle dö, och två gånger efter att jag kommit hem... konstigt osm fan.
Och sen vet jag inte om han ligger så pass att han ligger på mina lungor, för jag höll på att få panik när jag låg på rygg och kände hur luften försvann... Lite läskiga saker där.... Vet inte om jag ska oroa mig eller inte... Men det kan jag nog få reda på hos barnmorskan nästa fredag.

Idag har också varit en jobig dag, vet inte vad det är med mitt humör.
Har känt mig ledsen idag, men det hör väl också till. Du vet HORMONERNA som alla pratar om ;)
dom kommer väl nu på slutet, allihop samtidigt,

Nästa vecka kommer farbror målaren och ska sätta upp tapeterna till Neos rum, iiih det börjar dra ihop sig nu:)
Men just nu ser det ut såhär i rummet

Inte mycket att hurra för, men snart ska det tömmas helt, vi ska göra det nu i helgen så det bara är för farbror målare att sätta igång, sen står vi och väljer mellan två färger, men vi ska prata med målaren om det för han borde nog veta vilken som blir bäst :)

Snart är det dags att köpa mini-baby kläder. Eftersom vi nu vet att han är helt normal stor och perfekt så vågar man ju titta på lite mindre kläder, för han måste ju ha någonting fint på sig när vi åker hem från sjukhuset:)

Diabetesen har jag väl inga direkta klagomål på(förutom att den extsiterar)
Har fått höja lite doser för att jag inte sla flyga iväg, så nu går det åt lite mer insulin.
Minst 9 enheter/ Måltid
och 30 Långtidsverkande på kvällen och 16 på morgonen. Men det fungerar jätte bra.
Eftersom min läkare är nöjd med mitt långtidsvärde så är väl inte pressen jätte stor på att jag måste få ner det mer, men det hade varit skönt att för en gångs skull ligga "normalt" dvs mellan 3 och 5mmol/l

Nåja, det ser ut att vara allt för idag:)
Hoppas din dag varit bra

Stor Kram//Petra

Tack=)

Tack för stödet jag fått för att jag gnäller:)
Det är skönt att höra att jag inte är hälften så gnällig som alla andra och att det hör till:)

Har fått hem tiderna till nästa omgång med läkarbeskök nu och jag bara känner- BLÄÄÄÄ, suck, jag vill inte, men det är ju för att sonen min ska må bra, så det är bara att stå ut och det gör jag mer än gärna:)

Nu är det dags nästa gång den 28/5,11/6(nytt ultraljud och flödeskontroll) och den 14/6(2 sekunders läkarbesök)

Hur har dagen varit idag då?
Dagen idag var betydligt värre än igår, känner mig helt färdig.....
Trots att jag för det mesta gjort en massa pappersarbete så har jag blivit helt färdig.... Har bara stått och sorterat ordrar idag... sprungit lite fram och tillbaka(eller vaggat beror på hur man ser det)

Känner mig helt låg idag också, vet inte om det kan bero på att mitt mål som jag vill uppnå och det jag vill orka känns så långt borta.... Att jag kanske måste ge upp det jag siktat på att klara av innan förlossningen... ´Jag vill fortfarande uppnå de målen som jag satt upp men just nu känns det som att jag inte kommer att fixa det. Tröttheten tar slut på mig helt enkelt, att ryggen värker, magen trycker på bäckenet och jag vill verkligen inte ge upp.
Jag vill klara de sista veckorna jag ska jobba.
Hoppas som sagt att detta verkligen är en liten period, att det ska gå över snart.... Att jag på något sätt ska hitta ett sätt att orka.
Men det gör jag säkert, det brukar jag göra=)

Var bara tvungen att skriva av mig lite.......

Hoppas din dag varit bättre =)
Stor kram//Petra

Vecka 30+2

Mmm, nu är det bara tio veckor kvar.... Härligt:)
Men idag har varit en hemsk dag.
Det är inte ofta jag gnäller(nu har jag visserligen gnällt två gånger på två veckor, men ändå)
Idag har det mest varit jobbigt eftersom jag inte har orkat att göra någonting på jobbet....Känner mig fett värdelös och magen gör ont och är tung och ryggen värker värre än f*n, iaf under arbetspasset.....
Känner mig hemsk som måste be om hjälp med allt och att jag inte ens orkar resa mig för att hämta lite kabel får mig att må jätte dåligt.

Jag vill bara orka fram till semestern, det är inte så många veckor kvar, men det är jobbigt. Jag hoppas verkligen att det bara har varit för att jag har varit ledig ett par dagar nu som det har varit extra tungt, vet bara att såhär orkar jag inte känna..... Mest känslan av att känna sig värdelös är hemsk....

Kan väl iaf vara glad att blodsockret legat bra och att jag bara missat ett:p

Ikväll blir det Karolins ugnsbakade kyckling filé till middag och till efterrätt blir det glass:)
Får se om det kan göra mig lite gladare, för nu är jag ingen glad tjej:(

Känner mig värdelös... Men det blir nog bra om ett tag :)

Hur har din dag varit??

Stor kram//Petra


Vill så gärna att han ska komma nu :)

Lita allt möjligt

Ja, det är vad som hänt idag :)

Vi började 7:40 med ett besök på barnmorskemottagningen på KK i Malmö. Där kollade dom blodflödet mellan navelsträngen och moderkaka, Allting såg normalt ut förutom min puls, men den har ju aldrig varit normal så varför skulle den vara det nu ;), Lider av för hög puls så jag har en vilo puls på cirka 90 på en dålig dag, men då har vi lyckats få ner den från ungefär 120-130 i vila.

Men åter till bebis.

Sedan var det in till barnmorskan för att kolla hjärtljud och puls.
Man får en tryck-knapp för att kunna markera när forstret rör sig, i början låg han helt still och hade en stadig puls på 140 slag/minut. Sedan vaknade han till liv och då sjönk pulsen ner till 134 sedan stack den upp till 148 sedan låg den där och sprattlade :).
Men det var fullt normalt och sköterskan sa att det var ett tecken på en pigg och aktiv bebis(vilket jag verkligen kan intyga,då han inte vet hur man ligger still. Hihi) 

Läkarbesöket efter var nog det mest onödiga jag varit med om, vi kom in han sa att vi har en normal bebis och att man tydligt ser att jag sköter diabetesen(iaf försöker) eftersom han är normalstor och allting fungerar som det ska.

När allt det var färdigt så bar det iväg till apoteket för inhandling av Ipren till min älskade snörvel-pelle här hemma:) Och sen gick vi bort till ögonmottagningen.

Sista undersökningen i studien som jag var dum nog att anmäla mig till för 1½ år sedan.
Anledningen till att jag blev tillfrågad är att för ungefär 1½ år sedan så laser opererades mitt öga och i samband med detta så skulle dom se hur blodsocker,och ögonlaser och ärrbildning fungerar ihop.

Först är det vanlig undersökning med att man ska läsa bokstäver på en tavla,precis som hos optikern.
Sedan ska man med huvudet i en maskin där man ska hitta ljust gula prickar som ploppar upp på en vit bakgrund i synfältet lite random. Detta blir jätte jobbigt då undersökingen håller på i cirka 15 minuter och efter ett tag börjar man slöa till och jag har lyckats somna ett par sekunder varje undersökning. Hihi.

Sedan tas ett blodsocker och medan man blinkar rätt ögonen så sätter hon igång nästa test.
Vilket är ungefär som det föregående, men här är set istället blå prickar som är lite lättare att upptäcka och detta testet varar bara i 10 minuter, men är lika jobbigt för det.

När dessa testen är klara så får man ögondroppar som ska öppna upp puppillen för att dom sedan ska kunna fotografera ögonbotten. Då kan man se ut såhär efter ungefär 20 minuter(om man bara fått droppar i ena ögat)

Tadaaaa
Den ena pupillen är större än den andra

När sista undersökningen var gjord så sattes en kanyl i min arm och för att blodkärlen ska synas ordentligt så sprutar dom in en röd kontrast vätska. Vilket ger ett par roliga biefekter efter ett tag.(läs längre ner)
Att försöka stirra in i en blixt skarp som solen efter att ögondropparna öppnat pupillen är en stoor utmaning, men det gick vägen idag också.

Mattias satt tyst och snällt ute i väntrummet den stunden det tog att göra alla dessa test- Tack.
Men när vi var färdiga och dom hade tagit ut kanylen och gått ut utomhus så sa Mattias att jag var gul- Typ brun utan sol gone wrong.... Och jag blev lite nervös, vi beslutade oss för att strunta i det och hela vägen hem så mobbade han mig lite kärleksfullt:)
När vi kom hem så var det dags att gå på toa, en annan av bieffekterna är att urinet färgas gult, knall-gult. Så pass gult att det färgar av sig i toaletten, så efter varje besök är det fram med dassborsten haha.

Men nu är det slut med dessa mellanbesök, skönt att bara bry sig var 6:e månad

Nästa vecka ska det målas. Pappa och Målaren vär här och tittade innan och i morgon ska det fixas med väv. Så det blir lite slitigt denna veckan och helgen men det ska bli så skönt när det är färdigt:)

Det blev en himla lång blogg idag :)

Hur har din dag varit?
Stor Kram//Petra

Idag blir det annorlunda

För idag kommer jag lämna ämnet graviditet.
Känner mig fruktansvärt kränkt,förnedrad,arg och ledsen

Alla vet när Neo ska födas, iaf i vår närhet.
Det innefattar släkt och vänner och de som har snappat upp det när man har pratat med dom eller dom har frågat.
Hur då någon i min egen släkt kan dra undan mattan och boka en semester resa till samma dag som han ska födas går över mitt förstånd.

Visst vi har aldrig kommit jätt bra överens men jag har alltid försökt och alltid tagit all skit för att jag har viljat försöka. Viljat vara den stora och mogna i vår relation.
Jag är bara så kränkt eftersom hon aldrig ens försökt att bry sig.
Aldrig har hon lagt två strån i kors för min skull, medans jag har gett allt.

Nu har hon iaf satt sin sista potatis, om min sons födelse inte är viktig för henne så kan det vara så, för jag klarar mig så mycket bättre utan att behöva bekymra mig för henne.
Hur hon kan bjuda- JA BJUDA 6 personer på semester utan att blinka och inte ens försöka betala min sambo för jobbet han gjorde hos henna är äckligt. Tycker det är orättvist.
Han/dom har fått så mycket, jag lastar inte honom. Men som sagt, nu får det vara nog
Hon gnäller alltid på att det är dåligt med pengar men ändå så har hon råd att åka på semester för över 50.000:-.
Är glad att jag inte har någonting att tacka henne för, att jag inte har någonting att känna skuld för.
Att stå bredvid och bli orättvist behandlad och åsidosatt är inte sjysst varken mot mig eller mot Neo, Jag gör detta för min sons skull


Detta var sista droppen

Hoppas iaf att din dag varit bra
Stor kram//Petra


En perfekt pojke

JA, det är fortfarande en liten pojke som är där inne:)
Han väger nu 1385g och enligt barnmorskan så är jag i vecka 28... Men enligt mig är jag i vecka 29, sp det frågetecknet ska redas ut ordentligt på Mpndag när nästa tid hos barnmorskan är.

Åter till ultraljudet:
Vi kom dit och knappt hade hon hunnit stänga dörren om oss så frågar Mattias om 3D-ultraljud. Vi har ju turen att ha det på Specialist MVC i Malmö och det var nog det häftigaste jag sett.


Först mätte hon lite och så,talade om för oss att det fortfarande var en pojke, sedan fick vi se honom i 3D
Nu kan man verkligen se hans ansiktsdrag och jag har kommit fram till att han har Mattias näsa och min haka. Han ser verkligen söt ut, trots att han ser väldigt ihopa tryckt ut hehe.

Han kommer bli så söt, kan verkligen inte sluta titta på honom, vår sta lilla "Blubb" som vår kompis Björn uttryckte sig då han inte kunde se vad det var.

Här är "blubben"
tänk dig ansiktet.

Här suger han på tummen.

Har fler bilder och håller på att jobba med att fotografera dom så att det blir bra, man får ju utskrivna bilder så det är inte så lätt att fotografera. Kanske får låna pappas scanner i morgon så det blir lite lättare

Nästa ultraljud är den 11/6 och sedan börjar det rulla igång med föräldrakurser och sådana saker. Ska bli spännande.
Måndag blir det barnmorskan och ögonläkaren, sista studie undersökningen hos ögonläkaren nu, det ska bli så skönt, dom undersökningarna är rätt jobbiga... Blir så trött av dom.

Hoppas allt är bra hos dig
Stor kram//Petra

Perfection=)

Helt otroligt.
kan inte förstå att det är sant
Långtidsvärdet är nästan perfekt, inga höga blodfetter.bra kollesterol, lever och njur värden låg perfekt. Har Min son att tacka för mycket. Det är så skönt

Att det ska ta så lång tid att inse att man egentligen inte behöver göra så mycket för att allt ska fungera.
Jag hoppas nu bara på att det även fungerar efter förlossningen, man kommer ju prioritera annorlunda när han hoppar ut, i den meningen att man kanske struntar i ett blodsocker för att han behöver en ren blöja, allting måste åter igen klaffa och det är ju inte alltid det gör det i ett nyfött barns familj=)

På fredag är det dags att bli av med lappen som har suttit och skrattat åt mig på kylskåpet i ett par månader nu=) Ultraljud nummer 3. Längtar så mycket så jag håller på att spricka, det ska bli så kul att se.
Han sparkar ju och viftar där inne så mycket att jag inte tror att det är något fel, men det ska bli kul att se hur stor han är nu. Hur mycket han väger och framför allt få nya bilder att stirra på =)

Stackars Mattias har träskalle, han fixar inte riktigt när det regnar han får makalös huvudvärk och har mått illa och konstigt hela dagen, men det ser lite bättre  ut nu.
Körde och hämtade honom när han hade slutat jobba så åkte vi hem och tog en liten lur, det är alltid mys när regnet öser ner. Blir alltid lite extra kelig då också =)

Mäster fotografen har varit igång igen och här kommer två nya bilder på magen i vecka 29+3 =)

Hoppas din dag har varit fin
Trots att det har spö regnat hela dagen
Stor kram//Petra


Ser död ut, men det börjar bli tungt =)



Läkare

Ja, imorgon är det äntligen dags för besök hos herr diabetes doktor:)
Ska bli kul att höra vad han tycker om min drastiska sänkning av mitt HbA1c :)
Hoppas proverna inte visar någonting konstigt, men om dom nu hade gjort det så hade dom säkert hört av sig... Kan man ju hoppas.

Fick höra av min älskade sambo att jag borde börja måla mina ögonbryn, för idag var jag så blek efter jobb att det såg tut som att jag inte hade några alls. Haha.
Idag har verkligen känts som en evighetsdag på jobb, idag har allting varit tungt och allting har varit väldigt jobbigt. Har 2 ½ timme att jobba imorgon sen är jag fri i 5 dagar och det ska faktiskt bli så himla skönt.

Neo har hittat ett nytt favorit ställe att kicka på. Känns osm han är på väg att bryta mina revben, men det får lixom gå ändå :)

Har inte så mycket vettigt att säga idag egentligen, 80 dagar kvar... Längtar

Hoppas din dag varit bra
Stor kram//Petra

Ytterligare en grvid dag

Lite orolig eftersom jag har ont i magen, men det är säkert inget farligt
Ska till barnmorskan och göra ett nytt ultraljud på Fredag *längtar*
Det ska bli så roligt att få se honom.

Jobbar bara i morgon och ett par timmar på onsdag eftersom jag ska till diabetesläkaren- ÄTNTLIGEN.
Det var ju inte precis igår jag var där.
Men det ska bli ganska skönt med en check-up :)
Ska bli kul att höra vád han säger om mina blodsocker och om mitt HbA1c, för sänkningen är helt otrolig, galet tjusig :)

På måndag är det sedan dags för flöde och läkarbesök på MVC, plus att jag sen har en ögonundersökning att genomföra efteråt. Lagom roligt men det måste också göras, är med i en studie och det är sista undersökningen nu. Dom är ganska jobbiga för man ska följa prickar och leta efter prickar som knappt syns och så. Man blir galet trött, särskillt när man senare ska få ett medel som färgar blodkärlen i ögonen röda som man mår illa av, och fotografera ögonbottnarna. Men som sagt: Sista gången så jag hoppas det blir bra:)

Fick för ett par månader sedan en hel flyttlåda med kläder till Neo av en kollega till mig.
Benneton,Timberland, Polarn och pyret, Esprit
Ja, massa fina märkesgrejor, som max är andvända 1-2 gånger.
Tror jag har sparat säkert 1500:- på jeans- Minst
Och jag måste ju visa hur favorut plaggen ser ut:)
Visserligen så kommer han ju inte kunna ha dom på ett tag, men jag ÄÄÄLSKAR hängselbyxor:)
Tycker dom är så söta
Särskillt med den vita Benneton pikén under. LOVE IT
Vilken snobb-unge vi kommer få hihi;)



Hoppas din dag varit bra
Stor Kram // Petra

Gravid dag

Har en sådan riktig gravid dag
det är faktiskt den första...vad jag vet.. Håret känns smutsigt, kroppen värker och fötterna är svullna och gör jätte ont.
Galet sugen på pizza.... Känner mig nästan bakfull, trots att jag varit nykter i lite mer än 7 månader.
Kan ju säga att jag inte saknar den känslan:)

Dessutom har jag åkt på en förkylning, ögonen rinner, näsan snorar och allt känns bara jätte jobbigt idag...
Har varit lite diktig och hängt in lite ren tvätt i garderoben och tvättat lite sängkläder.
Men mår allmänt hängigt.

Mannen kollar på F1 och för en gångs skull så känner jag inte alls för det, vill bara ligga i sängen och tycka synd om mig själv.. Kelig som sjutton är jag också..... Sådär jobbigt kelig, mysig och gosig.

Neo har varit igång hela dagen och jag tror att jag kommer få världens blåmärken på insidan av magen om han fortsätter haha(skojar)

Blodsockret idag har jag inte kollat så noga, har tagit ett blodsocker och det låg på 5,4...
Ska ta ett par till idag men det är sådär lite extr
a jobbigt när man inte mår bra, trots att mätaren ligger ett par centimeter från mig i sängen och det tar 3 sekunder så orkar jag inte, men jag vet att jag måste....

Nåja
ska nog fortsätta tycka synd om mig själv idag och längta efter att Formel 1 är slut så jag kan kela lite med min man<3

Hoppas iaf att din dag är finare än min
Stor Kram//Petra

85 dagar

Ja, 85 dagar till beräknad nedkomst.
Har börjat känna av att ryggen inte bara är en sena som röven hänger och dinglar i. Har varit jobbigt att arbeta idag, fötterna är svullna, tröttheten syns långa vägar och ryggen skriker efter avlastning.
Bara de senaste dagarna har nog lill-killen lagt på sig lite för nu känner jag verkligen av honom.
Galet tungt men fantastiskt ändå, jag hade ju inte viljat gå lika länge som en elefant går, men hade det varit nödvändigt så hade jag gjort det.

Jag längtar så.
Längtar efter babydoft.
Längtar efter mammamys.
Längtar efter att se Mattias med sin son.
Längtar till och med på något konstigt vis efter skrik och bajsblöjor också :)

Blodsockret har varit mycket lättare att ha koll på nu när heltiden är igång igen.
Nu blir det blodsocker frukost,lunch och middag, även blodsockrena som ska tas efter måltiderna är under kontroll.
Har fått lägga till 14 Lantus på morgonen för att få allting att gårunt och inte ligga högt under dagen, men risken för känningar har ökat och har redan haft två mellan stora känningar på två dagar. Men det ger sig nog snart:)

Mattias har varit super duktig hela veckan, jobbat på att få i ordning sovrummet och garderoben som vi var tvugna att köpa och bortser man från att sängen inte är bäddad så ser det fruktansvärt fint ut :)
Han är duktig min karl:)
Ska ta bilder och lägga upp¨men det är inte riktigt färdigt än:)
Tycker synd om min älskling som åkt på ryggskott....*suck* han var inte stor i morse när han skulle upp ur sängen, men efter ett besök hos naprapaten så känns det bättre säger han.
Stackar´n :(

V28+3 V28+3

Stor som ett hus är jag och jag älskar varje sekund av det <3

Hoppas din dag varit bra

Stor kram//Petra<3


Första heltids dagen

Mmm nu hr man fixat första dagen och det med glans:)
Det har verkligen gått jätte bra och mina kollegor har varit väldigt snälla och hjälpt till när det har varit någonting tungt att lyfta och så.
Vågar inte säga för mycket om hur det kommer att gå förrens lite senare i veckan när man har kommit in i det.

Denna veckan blir det iaf heltids arbete, sedan har vi lite ledigt nästa vecka så det är ju ingen fara, så nästa vecka jobbar jag bara två och en halv dag, sen är det bara 6 veckor kvar till semestern.

Nåja, blodsockret har INTE legat speciellt bra idag, har inte varit under 7 idag heller, har fått höja insulinet med 5E/m´åltid och det är ganska mycket. Så nu ist för att ta mellan 3-7E/måltid så är det ungefär mellan 10-12E/måltid.,... Det som oroar mig lite är att det har gått så himla fort att behöva ändra så mycket, men det kanske fungerar så, jag menar vad vet jag...??  jag har ju aldrig varit gravid förut.

Har fortfarande inte gått upp i vikt, utan totalt har jag tappat 8 kilo varav 2 kilo den senaste veckan, mendet ordnar sig nog sen skulle jag tro.

Mannen drar i garderoben och jag känner mig allmänt lat.... Jag känner mig så dum att han ska göra allt själv, men jag vill samtidigt inte vara i vägen för då blir det säkert bara bråk. Håller mig på min kant tills han ber om hjälp. Känns bäst så.

Magen känns otymplig och i vägen, det spänner och bankar mest hela tiden där inne, det är en liten vilding till påg(pojke):) men det är bara roligt, hoppas han blir likadan när han kommer ut, dvs livlig och lite lagom busig. Längtar så mycket efter honom.
Kan komma på mig själv att tänka på när det är dags, om man då kommer inse att man är förälder....men det tror jag, för just nu känns det väldigt overkligt, men mysigt.


Vecka 28 nu. Tiden springer iväg, men ändå känns det så avlägset......*suck*

Nåja, hoppas din dag varit okey och att inte måndags syndromet drabbat dig:)

Stor kram//Petra



V17+2

Oj,oj,oj

Har inte skrivit på ett par dagar nu,men det har varit fullt ös hela helgen=)

I torsdags blev det en fika men Emelie efter jobb, diabetes snack till tusen som vanligt:) alltid trevligt, lyckades även att hitta i Lund vilket gjorde mig mycket imponerad över mig själv=) fick instruktioner men dom glömde jag efter tredje svängen men det gick bra ändå:D

I Fredags var det valborg och min sista halvtidsdag, känns lite konstigt...Men saamtidigt skönt, jag hoppas verkligen att jag fixar dethär nu.
Fick tillbaka mitt HbA1c i Fredags också, det har gått ner till 6,3 igen, så det känns otroligt bra.
Valborgs kvällen spenderades hos Neos gudfar,Christoffer och hans tjej Caroline. Mysigt hade vi, spelade spel och skrattade och hade allmänt lugnt och skönt.
Mattias hade lite problemm med andningen och det gjorde att han inte var lika pigg och ellert som han brukar vara och vi fick åka lite tidigare än planerat, men det gick i alla fall bra och han överlevde=)


Lördagen var sovmorgonens dag och det var otroligt mysigt
Vi satt för ett par dagar sedan och diskuterade mina blodsocker och att jag faktiskt har blivit mycket sämre på att ta dom, så tanken var denna dag att vi skulle upp tidigt,äta frukost och sedan gå och lägga oss igen... Det fungerade faktiskt =) blodsockrena blev kontrollerade regelbundet hela dagen, men siffrorna var inte bra, som t.ex morgonen började på 16,2 och gick inte under 7 på hela dagen, så nu har jag infört 10 enheter lantus på morgonen igen så får vi se hur det går.
Björn(gudfar nummer2) kom och höll oss sällskap på kvällen och tittade på Avatar och småpratade, men eftersom Mattias haft problem med astman på fredagen så var han helt slut och jag är väl aldrig direkt pigg så det passade alldeles utmärkt=)

Idag Söndag så var det tänkt att vi skulle köra lite sopsäckar,en bäddsoffa och en sängram till soptippen och sedan städa lägenheten, meeeeen så blev det ju inte, när vi fick för oss att flytta på garderoben i sovrummet för att göra mer plats och passa på medans pappa var tillgänglig för att hjälpa till=) så vek sig garderoben som inte var direkt stabil från början. Vi hade ju pratat om att skaffa en ny garderob, men detta gav oss en anledning att få det fixat på en gång:) så projekt kasta skräp blev projekt fixa sovrummet :D

Bjuder på lite bilder från Familjen larsson-peterssons "städning" om man nu kan kalla det för det:D

hejdå skräpsoffan

garderoben som åkte ut

nya garderoben på väg in

"städningen"resulterade i att hela lägenheten såg ut som ett bombnedslag



fortsättning följer när allt är klart, kan säga att här är lite mer städat nu,men garderoben får ni se först när dörrarna är på:)

Hoppas din dag och din helg har varit fin
Stor Kram//Petra


RSS 2.0