Pasta och broccoli

Är igen god middag enligt Neo, jag har aldrig sett någon rynka näsan så kraftigt tidigare, han svalde det visserligen men det var nog mest reflex.
Däremot banangröt är en jätte favorit och potatias och majspuré var helt OK.

Frukosten består nu helt av gröt och det är han riktigt nöjd med och håller sig i flera timmar och har nog aldrig haft sådan energi tidigare. Och glad för gröten är han, och det är bra att han smakar på allt som mamma trycker i hans stackars lilla ansikte :)

Gåstolen är en klar favorit den också och han rör sig ganska bra runt vardagsrummet just nu :) (om han har rätt strumpor, dom med halkskydd under)
Han sover ganska okey på nätterna han somnar på mage och vaknar på rygg. Och det bästa är att man nästan alltid vaknar med glada toner av joller och pruttljud som han gör med munnen, det är underbart att lyssna på innan man går bort och blir bemött av världens mest underbara leende.
Har jag sagt att jag älskar min son? :)

V.!5+4
Blodsockret är lite högre men jag har lyckats få ner mitt långtidsvärde från 7,4 till 6,7 och det är jag ganska nöjd med. Det är inte perfekt än men jag är inte långt ifrån och jag ska iaf vara och nosa på siffran 5 innan nästa bebis kommer.
Trots att det känns ganska overkligt så är det spänannde
Jag tror att först idag så begrep mitt huvud att jag var gravid igen
Vågen stårpå 51,5 trots att jag har krängt chips och dippa i tre dagar. Jag vill ju komma upp till 55kg igen då inga kläder i garderoben passar... Inte ens det minsta jag har, så man känner sig ju inte speciellt atraktiv. Men det går väl över... Känner mig mest benig.. Och det är inte kul att benen sticker ut här och var... :(

Nåja, nu är det snart jul.
Mysigt,
Ser du fram emot julen?, jag gör faktiskt lite och det är skönt att äntligen börja få tillbaka lite julkänsla. Sedan mamma försvann så har det inte varit mycket utav den varan men förra året kom det också lite så vi får ju se om det kanske blir ännu bättre med åren. Tror att det har mycket med barnen och Mattias att göra. Livet har ju förändrats ganska mycket sedan M kom in i mitt liv. Och det blev mycket mysigare med Alicia och sen att vi har fått en egen liten underbar drutt gör det hela ännu lättare.
Njuter av familjen och den sista mammaledigheten.

Stor Kram//Petra och Neo


Pigg kille

Idag har Neo varit en liten pigg kille.
Han vaknade klockan 6 i morse och tyckte det var dags att leka, han fick gröt till frukost och sedan pkte vi till hans pappas jobb och lämnade en borrmaskin som han glömt hemma, på vägen dit och hem så sov Neo hela tiden men väl hemma så var det full rulle igen, han har varit vaken hela dagen och hoppat omkring i gåstolen, lekt i babygymmet och jollrat och gjort ljud hela dagen. Vilket har resulterat i att jag inte fått mycket gjort här hemma.
Men det får jag väl försöka ta igen imorgon.... igen(då det inte heller gick så bra att ta igen det jag missade igår :P meeeeen jag har all tid i världen att julstäda.

Snö, det är ju ett annat samtalsämne man kan ta upp. JAG HATAR SNÖ
Särskillt tidigt på morgonen med fastfrysta dörrar och med barn och borr i armarna
Men jag fick bort skiten från bilen och fick in sonen i bilen utan att slå ihjäl honom och mig själv(ibland hade det underlättat att vara bläckfisk)

Nåja, nu ska det snart lagas mat men nu först och främst ska jag sitta ner i fem minuter utan att anstränga mig märkbart.

Vad tycker du om snön?
Vad gör du en dag som denhär?

Stor Kram//Petra och Neo

Gåstol!!!

Idag blir det ett litet extra inlägg eftersom Neo begriper hur gåstolen fungerar!
Nej han går inte( för vilken 4 månaders bebis gör det) men han hasar sig fram och han snurrar runt.
Dvs. Han begriper hur han ska göra för att använda den!

Herregud vad stolt man blir:D, det är GALET
IIIIIIH
Inget långt inlägg, men jag var bara tvungen att skriva om det.
ÅÅÅH mammas lilla kille börjar bli stor <3

Pappa Tias(han som vi för övrigt saknar väääldigt mycket idag) blir nog lika stolt när han läser smset :)

då så

Kom inte på någon bra titel så det fick bli vad det blev :P
Idag är det tänkt att vi ska julstäda, men som det känns nu så känner jag inte riktigt för det... Neo har visserligen sovit bra och i natt vaknade han 02:30 och ville ha lite mat och då hade han sovit från klockan 8(somnade så fort han la huvudet på kudden) men problemet är att vi skulle upp ungefär 05:30... INTE POPPIS(för mamma) eftersom jag skulle ta blodprover på MAS och man måste stå där innan dom öppnar för att få någon chans bland alla pensionärer som också är där och ska ta prover(varför i h*lvete ALLA pensionärer får för sig att gå dit klockan 7 på morgonen när dom har hela j*vla dagen på sig)

Neo ligger jsut nu och leker på sitt gym och jag stirrar med ena ögat på dammtrasan och vill verkligen ha energi till att göra det, men som sagt just nu känns det trögt, men det ska göras(sen när det blir utfört är en annan femma)

Okey, vad har hänt för nytt den senaste tiden då?, lärt känns ytterligare en mamma i närheten och det är skönt, gångavstånd mellan våra lägenheter och det är så skönt.
I helgen var Neo på fest(aller ja- vi var och han följde med) och böev kvällens huvudattraktion. Han var så duktig, vilade ett par stunder och när vi kom hem somnade han fint i sin säng och sov till klockan 10 på förmiddagen. Underbara unge(det behövde mamma)

Det går jätte bra med smakportionerna och nu ska vi börja med gröt till frukost, ska bli kul att se hur han reagerar på det.

Vad ska du göra för spännande i dag?
Stor kram//Petra och Neo

15+0

14 fulla veckor och i vecka 15+0 gravididtet nr 2
Jag märker inte så mycket och jag slarvar fortfarande med mitt blodsocker. Jag försöker verkligen att skärpa mig, men jag tycks hela tiden komma på dumma ursäkter för att jag inte tar dom
och i dag skällde väl farbror doktorn lite dirskret på mig... Dumma mig! :(

Meo har börjat sova middag lite smått i sitt eget rum för att vi snart ska flytta in honom där, mest för att han ska känna igen dofterna och att det är tyst i rummet så att det kanske blir lättare när han ska sova där på natten. Det kan ju vara lite skönt för oss att få lite ensamtid innan nästa bebis kommer och bor inne hos oss.

Har väl inte direkt ngt att skriva eftersom det just nu är ganska lugnt, då jag inte orkar så mycket. Helt lsut är ordet som beskriver mig bäst  just nu....

Stor Kram//Petra och Neo

VILL,VILL,VILL

Nu vill jag verkligen att min egen dator ska fungera. Måste verkligen ta tag i det där så fort som möjligt...

Idag var det en liten kille som var pigg och glad 05:10... UNDERBART- Tyckte han, men inte jag.
Och har jag vilat efter det- NEJ
efetrsom när jag dumpar huvudet på kudden eller sätter rumpan i soffan när han har somnat om så kommer man på 2 miljoner saker som man måste hinna med under tiden som han sover.

Vet inte riktigt vad jag ska snacka om idag, men jag kände att jag var tvungen att skriva nånting :P

egentligen skulle vi ner till näset i morgon för att få nya skor på bilen men det blir inget med det så det blir en date med dammsugaren ist. Mindre kul men här ser för j*vligt ut rent ut sagt.
Iaf på valda bitar av lägenheten som kök och sovrum.

Idag var vi på Burlöv med Malin och Alvin, mysigt. Skönt att ha någon i närheten så man slipper släpa omkring på precis ALLT och ALLT i reserv.

Idag blir det fläskfilé,stekt potatis och stuvademorötter till middag. MUMMAAAAA.

Känner mig trött,sliten och seg....Men det blir ju så ibland :)

Stor Kram//Petra och Neo

Världsdiabetesdagen

Mmm, så fint låter det :)
Men så fint var det inte kan jag säga
Jag och Emelie var på Burlöv center idag och skulle se vad diabetesföreningen hade för trevligt att erbjuda. Om dom hade någon information eller någonting om diabetes eller nya mätare eller liknande. Men IKKE.
Det var ett gäng pensionärer som tog blodsocker på folk och så fick man en ballong och en pin att sätta på jackan typ...
Som sagt inget jätte kul.

Så jag och Emelie fikade och kollade på kläder ist :) Mycket mer givande tyckte jag:)

Två dagar i rad nu har jag vaknat med världens känning och varit kaxig till tusen, riktigt otrevlig och elak. Jag har aldrig reagerat såhär under en känning tidigare... Förstår inte var det kommer ifrån.. Men ja, det är väl någon knäpp jag fått.
men jag hoppas att detgår över snart för jag hatar dethär.

M spelade in dagens känning och jag blev riktigt ledsen när jag hörde ljudspåret och såg filmklippet- Jag hade ingen aning om vad som hänt eller vad som sagts. Det var inte jag som sa alla dom sakerna och var kaxig och elak. Det är helt sjukt, det är som om det är någon annan som tar över ens kropp och sköter alla spakar. Riktigt läskaigt att se och höra. Men samtidigt så tror jag att detvar nyttigt att se, om man tänker sig en blandning mellan en trotsig 3-åring och en kaxig 15-åring så har vi en perfekt blandning av hur det såg ut.
Usch, jag skäms men det är ju inget jag kan göra något åt.'Ska ta upp det ordentligt på torsdag när farbror doktorn ringer! för detta är GALET!!

Vad har du och din familj gjort på farsdag?
Nu ska vi farsdagsmysa här hemma.

Stor Kram//Petra och Neo

Satt och funderade lite

På att det är ganska tråkigt att bo där vi bor just nu... iaf för mig...
Känner mig lite halvt lost, kan inte direkt gå till grannen och ta en fika, för jag känner inte grannen.... Alltid är det jag som ska ta mig någonstans då det är jag som har bil och möjlighet att ta mig runt, visst jag älskar att köra bil och jag älskar att vara ute och flänga och fara... Men ibland vill man ju ha nära till en fika med en vännina och ibland vill man bara kunna vara hemma... Och så blir det ju inte alltid, ofta blir det heldags utflykter och just nu känner jag att det tar gansla hårt då jag är mycket tröttare än vanligt...

Har lärt känna en tjej i huset(typ som grannen) som blev mamm för en månad sedan nu och det är SÅÅ jatte skönt eftersom då behöver man inte koka vatten,ta med mat,packa blöjor,leksaker,tvättservetter,kräkhandduk och annat som alltid måste följa med.
Missförstå mig rätt men ibland måste man få gnälla av sig lite:)

Idag reganr det, men det har ju säkert du också upptäckt om du dragit upp persiennerna och kikat ut :P
Idag får vi faktiskt BESÖK :)
Tant Jenny kommer och leker med mig och Neo och vi ska fredagsmysa allihop. Tias,Nenni,jsg och Neo <3 Det var längesen.

Tydligen så har jag dessutom varit helt off i mitt räknande av veckorna som jag varitgravid
jag är i vecka 13 inte 11 och gått 12 fulla veckor och inte 10. Men nu är det problemet utrett och nu kan vi börja om från början haha.

Tycker det är roligt när mina läsare skriver och gärna vill träffas :) Jag vill så gärna träffa fler mammor med barn i Neos ålder, för just nu är han yngst och har väl inte någon direkt kompis som han kan leka med, den som är närmst är Ella Bella och vi träffas ju inte så ofta.

Snart dags att börja jobba igen, ska faktiskt bli väldigts könt och få komma till jobbet och "ta hand om sig själv" va lite ego och prata med någon om något annat än ömma bröst och bajsblöjor. Missförstå mig rätt igen, jag kommer antagligen sakna Neo så att det gör ont, men som mamma förstår du säkert vad jag pratar om

Nu ska vi försöka med ytterligare lite potatis och sen ska vi packa ihop oss och knata iväg. Måste hinna med en liten promenad trots att det är skräpväder. Finns inget dåligt väder- Bara dåliga kläder... Säger dom iaf :)

Hur fredgasmyser du idag?
Har du några trevliga fredagsmys idéer som du kan dela med dig av, vad älskar du att göra med familjen en fredag?

Stor Kram//Petra och Neo


Dör av tristess

Fick en lapp förra veckan om att bredbandskillarna skulle komma och dra kablar i lägenheten klockan 8 i morse. Men har det dykt upp någon- NEJ och klockan är nu 10:40
jag hör hur dom borrar och håller på precis utanför och det är ganska irriterande. Neo sover och jag är uttrkad som f*n. Det är konstigt att när man vet att man MÅSTE vara hemma hela dagen för att någon ska komma så har man ingenting att göra och kommer inte på ngt man maåste göra. Men när man kan gå ut och gå,åka och titta i affärer och har "jätte mycket" andra saker att göra. Då kommer man på massor som man egentligen borde göra..

Jag saknar min dator, jag måste verkligen fixa min laddsladd, eftersom jag knappt vågar pilla på mattias dator eftersom jag är rädd att ha sönder något... Jag vågar inte lägga upp bilder eftersom jag inte vet om/var dom finns, och jag vet inte om jag kan skicka in bilder från mobilen...
SUCK

Nåja jag får väl fortsätta spela Majong tills nissarna får för sig att knabba på dörren....
Kanske äta ngt också?? Lite hungrig är jag allt :)

Stor Kram//Petra och Neo

51,1

Står vågen på just nu efter 2 ordentliga mål mat... vilket innebär ytterligare en minskning på nästan 1 kg.
Förstår inte riktigt varflr jag går NER i vikt hela tiden...
Man börjar skymta magen nu och tröttheten börjar avta lite.... Med betoning på lite men ändå:)

Idag har vi handlat lite jag och Neo och idag kommer grannarna och deras lilla plutt ner och hälsar på. tror han har hunnit bli 3 veckor nu, men jag är inte säker. En liten plutt bebis är det iaf:) Lilla Alvin.

Neo ligger och vilar nu och när han vaknar så blir det mat och lek och förhoppningsvis så vilar han en stund till så han är en glad liten kille när pappa M kommer hem.
Imorgon är vi inlåsta i lägenheten hela dagen eftersom bredbandskillarna ska komma och göra ngt, tror dom ska dra om lite kablar eller ngt(är inte så insatt) och sen kommer någon och ska kolla fläkten i köket och ventilationen i lägenheten. Dom ska dyke in mellan 8 och 16.. Intressant tidsintervall. Nåja vi bor ju inte så långt upp så det bör ju inte ta hela dagen, men man ska aldrig säga aldrig.

Imorgon ringer även farbror doktorn och äntligen har jag fått rätt på programmet som ska skicka in blodsockervärdena med så nu blir väl doktorn nöjd...hoppas jag. men dom missar ändå de första månaderna eftersom min blodsockermätare var inställd på fel år. Men det får dom ta.
Det känns osm de är mer medgörliga och har lite förståelse denna gången, att man kanske inte hinner ta alla blodsocker och kanske har lite flackande tider och sånt. Men jag har ju Neo och tänka på också så det blir lite knepigare.

Vad gör du denna kyliga onsdag??
Stor Kram//Petra och Neo

Städtant:)

Har man varit idag, så det skriker om det.
Över,under,mellan,bakom,framför. Helt galet.. Jag vet inte var denna energin kom ifrån men nu är det helt klart soppatorsk :)

Neo har knappt kunnat vila idag för dom borrar i trappen och naturligtvis precis utanför vår ytterdörr. Han har somnat och sedan vaknat så fort dom satt borren i betongen. <men nu vilar han äntligen och jag och min trötta rygg kan sätta oss ner en liten stund innan det är matlagningsdags.

Idag händer det nog inte mycket mer än så... Väntar på att mannen ska komma hem så vi kan äta(jag är redan hungrig som en gris)
Är nu i grav. V11+3 och vågen står stabilt på 53kg. Tycker det är konstigt att jag inte är sugen, inte har några konstiga cravings eller tvingar iväg mannen för att köpa konstiga grejer.
Igår kväll var det visserligen en kväll med lite konstiga sug hehe. Jag var sugen på kebab,pommes,Burger King.. Så det är egentligen första tecknet, men sen å andra sidan så var det inte så att jag hade kunnat döda någon för att få det, så jag vet egentligen inte om det räknas:) Men jag kan ju räkna det lite :P

Ikväll blir det fredagsmys- middag Yoghurtbakad kycklingfilé med fetaost och pommes eller liknande. MUMMAAA


Nu ska jag passa på att sluta ögonen en liten stund så jag kan vara lite mer pigg och glad när mannen kommer hem.
Hoppas du har en bra dag

Stor Kram// Petra och Neo

Mamma <3

Idag skulle mamma fyllt 47
Galet när man tänker på det, men detta året kändes allting så mycket lättare.. Mer "familjärt" som min bror uttryckte sig. Vi gissade att det var ungarna som lättade upp stämningen lite och gjorde att det kändes lite bättre.
Efter att vi varit på kyorkogården så åkte vi ner till golfklubben och käkade lunch och skrattade loss stämningen lite.

Sen var det en väldigt söt syn som mötte  mig hemma hos pappa på eftermiddagen, 3 killar- Neo Mattias och Pappa. Alla tre hade ögonen mot tv:n och stirrade på Moto GP väldigt intresserat som om inget annat spelade någon roll i hela världen. (så fort jag kan så ska jag ladda upp bild)

Neo har börjat bli lite förkyld och sover lite oroligt på nätterna och vaknar och är rosig om kinderna så vi bara väntar på att febern ska bryta ut... Mindre kul men det är ju inget man kan undvika för evigt.
Vad har mer hänt de senaste dagarna... Joo största nyheten just nu är att han har vänt sig om själv:) Från mage till rygg, visserligen bara en gång än så länge men misstänker att det snart är på G igen eftersom han hela tiden lägger sig på sidan och puttar med benen för att försöka komma runt, men det finns ett hinder- Den ena armen, han vet inte riktigt var han ska göra av den... Men det löser han nog snart.
Lite ledsen över att jag missade första gången han vände sig men givetvis så blev jag stolt som en tupp ändå :)

Smakportioner är vi också igång med, just nu är det potatis på menyn. Han är fortfarande skeptisk men han får in det i munnen, trycker runt det lite och sväljer sedan. Så han verkar ju inte tro att han ska dö av det :)
Han snackar som sjutton. Hela tiden, nya ljud och härmar oss som bara den :)

Mysig period just nu iaf:)
Hoppas ni haft en mysig helg :)

Stor Kram//Petra och Neo


Slapp i soffan

Är det som gäller resten av eftermiddagen:)
Jag och sonen ligger i vars en ände i soffan och degar:)
I love these days <3

Annars händer det väl inte mycket idag, om vädret är bättre så blir det en tripp till skanör i morgon för att damsmsuga bilen och lägga i vintermattorna så mina fina tygmattor inte blir förstörda.
Hälsa på farmor och farfar så kan Neo vara där medans jag fixar och donar så behöver han inte vara ute och frysa.

Han har varit snäll i natt och vaknade vid 8 i morse, underbar liten kille vi har.
Det behöver mamma-petra just nu...

Nu vill sonen ha uppmärksamhet så nu ska vi leka i babygymmet :)

Stor kram//Petra och Neo

Trött,trött,trött

Det är det minsta man kan kalla mig nu....
Vet inte om det bara är hösten eller om det är blandning av höst och graviditet eller bara en av de nämnda sakerna, men jag gissar iaf på att det är båda.

Neo är en duktig liten kille, han skrattar åt det som är roligt och han "pratar" mest hela tiden, det är svårt att få tyst på honom hihi:) men jag älskar varje sekund av det-

Mitt blodsocker är helt upp och ner, ena sekunden kan jag ligga runt 10mmol/l och sekunden efter kan jag ligga under 1mmol/l. Det är nog det jobbigaste.
Insulinbehov har jag inte, jag klarar mig på 1-3 enheter/dag i snabbverkande och 18 enheter långverkande på dagen och 16 till natten(men det är nästan för mycket ändå eftersom jag ofta vaknar med insulinkänning) men om jag minskar till natten så vaknar jag med skyhögt blodsocker istället.... Och jag vet helt enkelt inte vad som är värst, ju bättre jag ligger i blodsocker desto bättre är det för bebisen i magen och dessutom för både min mage och min hälsa i överigt.
Ska skicka in HbA1c(långtids blodsocker) nu igen och se hur pass långt ner jag ligger.
Jag hoppas på en liten förändring till det bättre.

Målet är att komma ner på 5, men jag tror inte jag fixar det, men vi får se:)

Idag träffade jag Malin på Entre och drack världens godaste smoothie, jag är fortfarande mätt efter den, så när gubben kom men blev det inte många skedar mat för min del :)
Neo fick en ny body och nya strumpor.
Och jag köpte en T-shirt till M som tyvärr var för liten så den får bytas.

Nu blir det avkoppling under min fantastiska värmefilt. I LOVE IT
Nu har Fru Petersson slutat frysa:)(iaf när jag sitter under filten)

Stor Kram//Petra och Neo

RSS 2.0