Stackars liten Snorig kille:(

foto1212 (MMS)

Såhär har det sett ut i två dagar nu. Sovit bort mycket av dagarna,men han skrattar,kryper och leker mellan alla tupplurar :) viktigast just nu är väl att han fortfarande är feberfri :)


godisskålen är en spännande sak

foto1203 (MMS)

godisskålen är en spännande sak. Men jag har inte riktigt förstått grejen med glas :)


måste prova funktionen mobil blogg

foto1185 (MMS)

måste prova funktionen mobil blogg, så vi prövar att lägga upp en bild från igår morse när Neo drack ur son pappas vattenflaska :)


Småfirande

Denna helgen har vi haft lite vuxenmys, egentid,vitid. Vad man nu vill kalla det.
Tid som vi har behövt lite för att orka vara föräldrar.
tid som alla föräldrar behöver ibland.
   (vigselringarna)
Och eftersom vi hade "Halv bröllopsdag"(vi har varit gifta i 6 månader) i måndags så tyckte vi att helgen passade utmärkt.
Lite egentid och lite rekreationstid.

Vi lämnade Neo hos hans farmor vid  12 tiden, sedan åkte vi och tvättade av bilarna lite snabbt och sedan hamnade vi hemma. Vi hade inte tänkt göra någonting speciellt men Mattias hittade "Megamind"(visserligen på svenska men ändå) och då kände vi att en bio hade väl varit lite mysigt, bara så vi inte satt hemma och stirrade, trots att den började halv fyra oh säkert varenda unge i malmö var och såg den så var det ändå mysigt
Efter filmen så åt vi en god middag på vårt favorit ställe(för att dom har super god mat till mer än överkomliga priser)
Efter det så åkte vi hem, lade oss i sänbgen slog igång tv:n och efter det har jag inte mycket mer minne av kvällen eftersom jag slocknade DIREKT. Tror knappt att jag hann lägga huvudet på kudden.
Graviditet och arbete har nog tagit ut sin rätt för såhär trött har jag inte varit på länge :)


Neo har dessutom fått nya skor, innan bion gick vi och tittade lite och hittade dessa till mycket överkomligt pris på Dinsko. det var ett inköp som verkligen behövdes eftersom han tappar sina andra. Han har så knubbiga fötter så han kom inte i skor i rätt storlek när vi letade efter vinterskor, så han har storlek 22 i sina vinterskor vilekt gör att han tappar dom hela tiden. Så nu har han vad han behöver och vad som passar.. Man kan ju inte knata omkring i skor som är för stora :)

Och man måste ju tugga in dom också :)

Vi hämtade Neo vid 13-tiden idag och kände att vi hade fått vila ut lite och kände oss nog lite piggare och gladare
                                                             
Farmor har roliga leksaker i form av en kavel, den kan man tugga på utan att den går sönder:)
Väl hemma så var drutten fortfarande lite trött så vi lade honom i sängen för att se om han ville sova en liten stund. Det ville han, för i två timmar var han helt borta, vi somnade också en stund och tyckte vid fyra att det var dags för liten att vakna han också.
Jag gick in och lyfte upp honom, men ingen reaktion, han fortsatte sova när jag lade honom på Mattias arm i sängen, och Mattias petade på honom utan reaktion.
Vi satte honom upp, men då svarade han genom att somna ihopvikt som ett V med huvudet på fötterna. Så vi började undra lite om han har varit hård mot farmor eftersom det verkar vara en vääääldigt jobbig upplevelse att sova över där :)
Men tack farmor, det behövde vi :)

Till slut så vaknade han och fick i sig lite kvällsgröt och lekte lite med oss.
Nu sover han igen och det ser ut som att vi eller iaf jag kommer att göra honom sällskap i drömmarnas land snart.
För klockan ringer 05:30 i morgon igen.

Hoppas din helg har varit bra
Stor Kram//Petra och Neo

Världens bästaste <3


Vill mest berömma min underbara hemmafru, eller hemmaman är väl rätta uttrycket :)
Mattias gör ett fantastiskt jobb. Han håller drutten glad och han har fint och städat här hemma och dessutom så får jag middagen serverad direkt när jag kommer innanför dörren på kvällen.
Bortskämd??  svar- JA



Han är bäst min man, mina killar <3
Ikväll blir det som vanligt till att dö tidigt i soffan.
Imorgon är det ju trotts allt fredag, så då får man se till att smitta av ett leende på kollegorna:)

Stor Kram//Petra och Neo

En evighet

det känns som en evighet sedan jag skrev sist, men det blir ju så när jag jobbar. Särskilt eftersom vi har ganska mycket att göra och det finns rätt mycket övertid att arbeta. Vilket jag ABSOLUT INTE klagar på.
Det enda som jag kan klaga på är att lite kvalitetstid mitt i veckan med sonen blir lite dålig... Men jag försöker att ta nattningen för att vi ska få en chans att mysa tillsammans.

Första halvåret som man och hustru har vi överlevt utan att klösa ögonen ur varandra och jag hoppas att det kommer många många många år till, för jag har verkligen hittat den jag vill leva resten av mitt liv med <3


Nu har det hänt grejer här hemma kan ni tro :)
Lillprinsen har börjat sätta sig upp från liggande,han börjar skata att krypa och han står stadigt på sina två små ben när man håller honom i händerna.
Det roligaste som finns just nu tror jag(att Neo tycker) är alla ljud man kan göra(dvs mamma och pappa kan förvänta sig tinnitus) men det är så mysigt att höra på ändå :)

Idag var vi även hos barnmorskan och vi är idag i V 23+3
     
V22+3
Så det ska tas ny bild ikväll(om vi komemr ihåg)
Neo har växt lite sedan senaste inlägget med bilder så här kommer ett par på världens finaste lilla prins(iaf enligt mig och Mattias)

Mästaren av gåstolar =) hihi


Många långa och mysiga promenader promenader med pappa och vi har även hunnit åka pula för första gången nu under vintern, Det var konstigt tyckte Neo :)



Vi har ju firat första julen dessutom och då kunde mamma inte låta bli att spöka ut mig till tomte <3 Men det var kul att öppna alla presenter för pappret prasslade så roligt :)
                               
                                         Vår lilla glada solskenskille <3 Tänk så underbart livet är


Nu blir det kvällsmys för oss
Stor Kram// Petra och Neo




Min dator lever :)

Äntligen :)
min underbara lilla,lilla,lilla dator :) Min mini kompis är tillbaka och "andas" om man nu kan kalla det så :)
Så nu kommer det snart att komma upp ett bildinlägg som jag lovat ett bra tag. Men först ska jag få ordning på sakerna

Baby jogger, City select- Det är namnet på vagnen som blev inköpt idag. Den står i hallen och lyser så fint röd:) hehe
Nä, men vi hoppas att valet är rätt, men det tror jag. Det känns så :)

Första arbetsveckan avklarad, har gått finemang och ska även jobba lite på söndag. Det är skönt att vara tillbaka, lite annorlunda men skönt.
Det är så konstigt att spendera dagarna utan Neo, men hans pappa gör ett bra jobb och jag har alltid en glad kille när jag kommer hem på kvällen.

Let´s dance och chips blir det ikväll, fredgasmys till max eftersom jag är helt slut.
På ett annorlunda sätt än vanligt men trött på ett skönt sätt, det känns som man bidragit med lite till hemmet. Och det är ju som sagt skönt att kunna hjälpa till på det sättet också.

Vad gör du ikväll??

Stor Kram//Petra och Neo

Nu så

Börjar man komma in lite i den "normala" vardagen igen.
Ganska skönt, men nu börjar det kännas lite jobbigt... Vilken mes jag är :P hihi.
Jag tycker det är skönt att komma iväg iaf första haövan utav dagen men efter klockan 12 så känner jag sådan otrolig saknad efter mina killar och hoppas att klockan ska gå liiite fortare.

Men som sagt så är det skänt att släppa allt en stund och få tid för mig själv.
M gör ett super bra jobb och jag är riktigt stolt över honom att han faktiskt fixar att gå upp på nätterna och så. Jag hade mina tvivel på att det skulle fungera på nätterna men det blir nog en annan sak nu när han vet att han måste. Han är super duktig :)
Det låter som att han och Neo har det mysigt på dagarna,dom går långa promenader och Neo vilar i vagnen och M får den motionen han känner att han behöver, så det blir ju två flugor i en smäll :)

Nu befinner han sig på gymmet, Neo sover och jag ska se om jag inte kan slänga mig i soffan och se om Tv:n är kvar där jag lä'mnade den igår kväll.
Känner mig lite sliten efter dagens arbete, men nu börjar man ju komma in i det lite och kanske bli mer involverad än vad man varit Måndag och Tisdag.
Imorgon är det min "favorit" dag på hela veckan(eller inte) Men jag hoppas att det ska gå bra det också.

Sen ör det ju fredag och då slutar vi lite tidigare, efter jobb ska jag ut och kolla på barnvagnen som vi eventuellt bestämt oss för, jag måste kolla på den en gång till. Men den känns rätt.

Nästa onsdag är det dags för Barnmorskan.
Ska bli roligt att få höra lite hjärtljud<3

Hur spenderar du din kväll??
Stor Kram//Petra och Neo


Första dagen

på jobb gick galant.
Har väl inte gjort speciellt mycket när jag tänker efter förutom att ha försökt hitta tillbaka tilll min plats.
Försökt lokalisera mina saker och gjort lite blandade uppgifter, sprungit fram och tillbaka.
Men jag är nöjd med dagen och det var riktigt skönt att göra något som nu för tiden känns "annorlunda"

Killarna har klarat sig bra och dom har varit runt och provat lite fler barnvagnar idag.
Jag gav Neo välling när jag och M hade ätit så att han och jag fick lite mystid innan det var dags för honom att sova.
Så just nu ligger han och sover,mannen är på gymmet och jag snabb-bloggar innan det är dags för mig att hoppa ner i ett litet bad. Min rygg längtar lite efter det faktiskt.

Men allt som allt så gick allt bra både för mig och M.

Stor Kram//Petra och Neo


Barnvagnsdjungel

Herregud vad jag ogillar barnvagnar just nu
Vilken ska man välja?, vilket märke är säkrest? hur mycket pengar ska man lägga för att ens barnska sitta säkert och framför allt hur kommer man lättast in med vagn i bilar och lägenheter.

Det är sjutton inte lätt och just nu känns det som att innan vi är löara så har jag blivit gråhårig.
Vi hade ju bestämt oss för en vagn, men ångrade oss då jag ringde och fråfade om detaljer och hon skulle ringa tillbaka senare på eftermiddagen, men fortfarande inte har ringt tillbaka.... Tror dessutom inte riktigt att hon förstod vad jag pratade om.

Nu känns det som vi har två alternativ iaf vilket genast kanske gör det hela lite lättare, men nu vill vi ju välja rätt också.
Nåja det löser sig nog så småning om...

Men nu ska jag krypa upp hos mannen och njuta lite av tystnad och ledighet. Klcokan ringer 05:30 i morgon.... USCH. Men det ska bli skönt ändå.

Stor Kram//Petra och Neo

Krypa,dagen D och barnvagn

Mmm, nu verkar det som om lillkillen har bråttom igen :)
I fredags så tog vi dom första stapplande krypstegen och jag hann dessutom lokalisera mobilen i tid så jag hann få 1½ steg på film :)

Helt galet!
Och sedan dess så har han tagit ett par steg till(hur många exakt vet vi inte) men mest står han och gungar fram och tillbaka för att hitta balansen och det är jätte mysigt att höra på hur frustrerad han blir när han inte får tag i leksaken som han har siktat in sig på. Underbara unge <3

Idag ska vi ut på lite barnvagnsjakt och se om vi kan hitta den perfekta syskonvagnen och det är ju INGEN lätt historia vi ska givetvis försöka umgås lite extra för i morgon är det dagen D, dagen då morsan börjar jobba igen. Så idag blir det mys,mys,mys.
Vi har fått tips av en kompis om vagnen som har samma märke som den vi har nu, som är relativt billig att köpa ny och den ser inte helt fruktansvärd ut, men vi ska se om vi inte kan ta lite mått och sånt för man vill ju gärna kunna komma in genom dörrar och sånt.
Vagnen vi hittat på nätet som vi först tänkte på, den har jag börjat tveka på eftersom när jag ringde och ville ha information om den och blev lovad att hon jag pratade med skulle ringa tillbaka samma eftermiddag fortfarande inte har ringt upp. Det är ett svenskt företag men kvinnan jag pratade med förstod knappt vad jag sa...
Så det ska bli intressant att se om hon kanske ringer i veckan.. Inte för att jag tror det men ändå.

Hur spenderar du din söndag?

Stor Kram//Petra och Neo

Omslagstävling

Måste påminna om omslagstävlingen

Nu har det också dykt upp lite fler killar som heter Neo så för att göra det lite lättare för er så är här en länk och dessutom bildnummret :)

Länk:
http://www.viforaldrar.se/omslagstavling/?view-id=38525

38525

Tack säger Neo :)

spark,bonk,pang

Mysigt:)
Lillebu är helvild, kanske på gränsen till jobbig ibland. Men det är helt underbart.
Magen har växt avsevärt nu under ett par dagar och nu ser man faktiskt skillnad från dag till dag.
Det är galet att det faktiskt inte är så himla långt kvar tills han kommer.

Det kommer ju självklart att bli en prövning för oss och vårt förhållande, men jag tror vi kommer fixa det bra med två små skruttar.
Gud vad jag längtar <3
Jag och mina killar, mina 3 fina killar <3

Mmmhmmm, igår var en familjedag. Vi bytte batteri i Mattias klocka och gick ett varv på Centersyd. När klcokan var 8 igår så ville jag gå och lägga mig för natten, men jag höll mig uppe för annars hade man väl vaknat klcokan 3 på morgonen och varit jätte pigg.
Fogarna gör det lite svårare att sova men än så länge så går det i alla fall:)

Vi har världens bästa nattningsbarn- I vanliga fall dvs...
Men nu lite då och då så är han totalt motvillig tll allt som har med sömn att göra trots att ögonen tillslut snurrar i huvudet av trötthet. Men sen vissa dagar så behöver man bara lägga honom i söngen så somnar han helt själv efter bara ett par minuter.
Men igår höll vi på i ungefär 2 timmar med nattningen och det är ingen vanlighet för oss så det tar ju lite på krafterna. Men vi ska absolut inte klaga, för det finns ju dom föräldrar som får tillbringa flera timmar/kväll för att få sitt barn att somna.
Hur var/är ditt barn?
Neo är som sagt en ängel 90% utav gångerna, men även han, precis som vi har ju sina stunder ibland :)

Sista lediga fredagen, idag ska det provas arbetskläder. Ska dra fram dom och se om där är ngt som är helt och framför allt rent, annars kanske man ska ta tag i att tvätta, man behöver ju inte komma tillbaka och se ut som hej kom och hjälp mig.
Ikväll blir det Tacomys med Malin och Björn. Var ett tag sedan vi sågs så det ska vi ta igen lite:)
Vad gör du idag?

Stor Kram//Petra och Neo

Familjemys

Idag känner jag för att göra något, göra något med mina killar
Känner att jag vill hinna göra något innan jag börjar jobba igen och nu är det bara 4 dagar kvar tills dess. Helt galet egentligen...
6 månader har bara flaxat iväg...

Mannen är på gymmet och jag funderar på om jag ska in i duschen och plocka undan disken från ffrukosten... Och framför allt, vad gör jag först :P

Sen vet jag inte var vi ska eller vad vi ska göra, men jag känner att jag måste ut och få röra lite på mig, kan visserligen inte röra mig för långt eftersom fogarna knakar denna graviditeten också och denna gången känns det värre än när jag väntade Neo.
Men som sagt, det går ju över.

Vad hade du gjort en familjedag?
Har du några tips?

Stor Kram//Petra och Neo


Kan själv:)

Eller något :)
Neo vill nu hjälpa till och hålla skeden och stoppa in maten i munnen, inte för att det kommer in så mycket när han försöker, men vad gör det när mamma eller pappa är i närheten och justerar :)
Han har en egen sked som han får hjälpa till att putta in och kladda lite. Och får han inte hjälpa till så blir han alldeles galen.

Ersättning har han vägrat ett oar veckor nu och på ett sätt är väl det ganska skönt, han tycker det är mycket roligare med mat och olika smaker och saker som kommer på tungan som man kan spotta ut och kladda med.
Så nu blir det bara vanlig mat för hans del. Och välling får han på kvällen innan han går och lägger sig, sen vaknar han mellan 2-4 på morgonen och vill ha lite till sen sover han oftast fram till ungefär 7:30 på morgonen

Så länge det fungerar för honom och han känner sig nöjd så är jag också nöjd:)

Nu ligger han och rullar runt på sin filt och leker med sina saker. Mysunge <3
Nu blir det mat för vår del också sen blir det ytterligare en lugn kväll.

Stor Kram//Petra och Neo

Stor kille :)

ja nu börjar han bi en stor kille :)
8560g och 67,5cm
Helt otroligt, tänk den lilla saken som kom för 6 månader sedan som inte ens vägde 3 kg, men han har tagit igen med gott mått på det han fattades:)
Han var väldigt trött när vi var på bvc och han har en tendens att skela lite med vänster öga så dom sa att han inte skulle göra det när han var 10 månader, så gör han fortfarande det då så skulle vi få remiss till ögonläkare. Men vi får se, jag tycker mest att han gör det när han är riktigt trött.
Han följer allting ordentligt med blicken och bytar hand och provsmakar på allring han kommer över:)

Idag skickar jag iväg mannen så han får handla och han ska dessutom passa på att gå till gymmet. Tycker det är skönt att han har börjat igen, han är lite piggare och gladare på grund av det :)
Och dessutom så får jag chans med lite ensamtid medan Neo vilar och det behlvs det också. Och det är ju mysigt att ha lite tid med honom, så man kan få pussa sönder den lilla drutten :)
Får ju passa på nu så länge jag är hemma:)

Stor Kram//Petra och Neo


Bvc

Idag är det dags för BVC för lillkillen :)
Ska bli kul att se hur myket han väger och hur lång han är nu. Det känns som en evighet sedan man var där trots att det var för ungefär en månad sedan.

Igår var vi ju på flödesundersökning för den andra lilla gangstern(fosterhjärt undersökning)
och allting såg perfekt ut, fint flöde från navelsträng och hjärtat pickade på fint och alla klaffar och kammrar fungerar som dom ska. Det känns så skönt att höra.
Mannen har börjat sticka och cykla på gymmet eftersom han har haft för mycket energi i kroppen nu sedan han blivir pappaledig.
Och det har hjälpt honom att somna tidigare på kvällarna, vilket jag tycker är skönt för då kan jag också somna om han sover.

5 dagar tills killarna ska klara sig själva.
Men jag tror det kommer gå bra. Jag måste som jag sagt tidigare lära mig att släppa taget lite. Men jag har blivit så mycket bättre om jag ska vara ärlig :)

Fick hem ett nytt HbA1c resultat igår, så nu denna veckna har det kikat in 3 stycken. Och det enda har varit bättre än det andra :) Nu det senaste som kom visar att jag är nere på 53% dvs 6,1. Vilket innebär att jag snart är nere på Mycket Väl Godkänt HbA1c. Vilket är helt underbart. Såhär bra har jag inte legat i blodsocker sedan jag var kanske 6-7 år. Vilket innebär att jag sköter mig super bra:)

Sonen och jag har precis tittat lite på Lilla Spöket Laban eller ja- Jag har tittat. Han somnade efter ungefär 2 minuter. Så han sover middag och jag hoppas att han kan sova en lite längre stund eftersom vi ska till BVC ungefär när det är dags för honom att ha lite mellis och sova middag.

Nä, om man skulle ta och ta sig i kragen idag??
Kanske få håret fönat och något annat än mjukis och fliströja på sig:)

Stor Kram//Petra och Neo

En katt??

Börjar undra lite över vi fått en katt istället för en liten kille.
Han har hittat någon typ av höga C som gör att han låter lite som en ledsen katt :)
Jag och M tror att han övar stämbanden eller något för han är inte ledsen när han gör ljuden.

Han kör runt i son gåstol och jagar Svärmors hund Jackie nu. Han tar sig utan problem över tröskeln till köket och river alla plastkassar som vi har från Maxi som dessutom ä fulla med pappkartonger och annat som ska ner i källsorteringen. Så det blir nog till att ta tag i att tömma dom nu :)

Idag ska vi på fosterhjärt undersökning- En underökning sm görs på dom foster som har en förälder med diabetes, mest för att se så att allting fungerar som det ska.

Namnet på nya bebisen blir Lyam,Erik.
Om det nu passar honom när han kommer dvs :)
Mannen gick ut med namnet igår så då for ju inte jag vara sämre:) Jag tänkte ju hålla det hemligt ett tag till bara för att göra er nyfikna :)
Men vad gör det:)

Hur ska du spendera din dag?

Stor Kram//Petra och Neo

Namn

Herregud 3 inlägg på 1 dag, är jag frisk??
Får ju passa på att skriva när jag känner att jag kan och har lite lust till det :)

Namnförslag har trillat in från höger och vänster och allt mellan himmel och jord har blivit föreslaget.
Men nu är det faktiskt så att vi till 99,9% har bestämt oss för namn på bebis nummer 2 :)
Men jag kommer inte avslöja det riktigt än.

Ville mest tackcka för alla fina förslag ni kommit med och det är nog lite tack vare er ändå som vi kommit fram till det vi gjorde :)
Så tack snälla ni för hjälpen :)
Vi har använt oss av era förslag, lite av det vi själva ville ha och lite fantasi. MEN vi blev inte ensamma om detta namnet heller, men det är nog inte många som heter det ändå.

Avslöjandet får vänta ett tag men det kommer :)

Stor Kram//Petra och Neo

Omslagstävling

Har ju glömt nämna att vi har anmält charmtrollet till en omslagstävling.
Han har chansen att få vara med som omslagsbebis på Vi föräldrars Agusti nummer.
Tycker ni ska gå in och leta upp charmtrollet och slänga en röst på världens finaste kille :)

http://www.Viforaldrar.se

Han är fortfarande den enda i tävlingen som heter Neo :)


6 Månader

I 6 månader har jag haft nöjet,privilegiet och framförallt äran att vara mamma till världens finaste lilla kille.
Killen som skrattar,busar,tuggar på saker och drägglar mer än ett vattenfall ibland.
Även om man vissa gånger vill slita håret av sig och bara lägga sig på golvet och gråta av förtvivlan och ge upp. Så får det där leendet och jollret en att smälta.

Han får mig att må bra trots att man som sagt vissa dagar bara vill lägga sig i ett hörn och gråta en hel dag för man inte får ihop det och är alldeles förtvivlad för att man inte vet vad man ska göra.

Han har gjort fantastiska framsteg och är en väldigt smart kille, han charmar dom flesta och har till och med lyckats övertala några stycken som sagt att dom aldrig ska ha barn - Till att faktiskt vilja ha barn någon gång i framtiden.
Han är det finaste i världen för mig och hans pappa.

Men att det har gått 6 månader sedan den lilla drutten kom, det hade jag aldrig trott om jag inte hade varit med själv. För fy bubblan vad det har gått fort.
Från det att man visste att han skulle komma, tills han nu är några milimeter från att krypa iväg av sig själv :)
Man blir stolt när man tänker på hur långt han har kommit, på hur långt man själv kommit och vad som är på vag att bli.

Jag hoppas att jag får nöjet att vara med honom länge till och se honom fortsätta att utvecklas.
Min skatt,min klimp, mitt allt <3

Första natten borta

I Tisdags så var Jenny här på besök och vi satt och pratade i köket alla tre(fyra) och helt plötsligt så kom vi in på ngt om att Jenny gärna kunde passa "kotten" som hon kallar honom när helst vi kände att vi behövde vila.
Då klcäker min man ur sig ngt i stil med : "Bra då kommer vi och lämnar honom i morgon"

Min reaktion är att tappa hakan och titta på honom med frågande blick och en blick som säger ngt i stil med- DU MÅSTE SJKOJA!!??

Men ikke, det gjorde han inte.
Och idag vid halv 12 så styrde vi kosan mot Veberöd och tant Nennis lya.
Herregud vilken ångest, så många tankar som kan snurra i huvudet: Har man fått med sig allt?, Har vi tillräöckligt med blöjor?,Borde jag tagit ytterligare en extra body?, kommer han vara snäll?, kommer han sova? kommer JAG kunna sova?

Herregud vad läskigt!
Hur ska mammahjärtat överleva en hel dag utan sin lilla kille?

Men det har gått över all förväntan:)
Den första halvtimmen var värst och jag ville bara vända bilen och åka tillbaka och pussa lite till på honom, grät han när vi åkte?(tydligen hade han somnat direkt så svaret på den frågan är nej)
Men som sagt efter ett tag så kunde jag slappna av-
Vilket har varit skönt både för mig och Mattias.

Jag har lyckats att inte sms:a sönder stackars Jenny och jag känner att jag litar på henne till 1000% och Neo verkar ha skit kul med henne och det är det viktigaste :)
Men nu är det resten av natten kvar och nu ska vi själva gå och lägga oss, hur skummt kommer inte det att bli?
Inget surr från babymonitorn, ingen liten kille som vaknar av att han tappat nappen.
Men jag kommer förhoppningsvis få sova min första hela natt på 6 månader och tro mig, det behövs

Hur gammal var ditt barn första gången som du lämnade bort till barnvakt över natten?
Hur mådde du den dagen/natten

Sov så gott
Stor Kram//Petra( kan ju inte skriva till Neo när han inte är hemma :)


YEZZZZ

Haha! Mamma vann
Efter hur många fighter som hellst så vann jag matkampen :)
Han har ätit någonting annat än gröt :)
Biff med potatis och tomat - woohoo

Måste påpeka at jag hoppar och dansar runt lite här hemma :)

Neo sitter i hoppgungan och vi ska snart bege oss till hans farmor. Bara sådär :)
Väntar fortfarande på laddaren till datorn...Det är nog det jag gillar minst med julhelgen... att allting tar längre tid än vanligt.
Vi har kollat på tvillingvagnar till Neo och Lillebu och hittat en som vi verkligen vill ha. En sådan där Lillebu åker bakom Neo istället för en sådan där det ena barnet "sitter ovanpå" det andra. Jag tycker det känns så elakt. Sedan är ju problemet med tvillingvagn att man ska komma in med den överallt och det känns som att det är projekt-omöjligt här, men som sagt, en modell hittad där dom åker bakom/framför varandra istället( kommer lägga ut bild om det är den vi bestämmer oss för)

Men nu känns det som att klockan är så pass mycket att det är dags att ta tag i sig själv. Bädda rent kanske? som jag sagt nu ett par dagar att jag ska göra. Eller man kanske ska passa på att uynytja mannen till ngt:)
Hoppas ni får en fin dag

Stor Kram//Petra och Neo

Nyårsmys

Nu är det ju som bekant nytt år.
Ett nytt underbart år... Till

Vi firade in det nya året i Lund tillsammans med Emelie,Robban och Diva.
Neo var uppklädd till tänderna i "pingvinkostym"(frack) och var nog det sötaste jag sett :)
Vi åt fondue till middag och man kanske skulle ätit en bit mindre eller två för magen stod i fyra hörn när maten väl var nere:) Men efterrätt får man alltid plats med och det blev pannacotta, mumms. Vi kollade på sällskaps resan och spelade fia med knuff. Hade det mysigt och lugnt.

Vi satt väl och halvsov i vars en ända av soffan (iaf jag Tias och Emelie)
Neo var jätte duktig, han vaknade vid 12 eftersom han är lite lätt skrämd men han var inte ledsen, han var nog mer förvånad över vad det var som hände utanför.

Vi kände oss nog lite som pensionärer, 4st 85:or som sitter och sover i vars en del av en soffa och spelar fia är väl inte direkt vad man förväntar sig :)
Men det passade oss utmärkt:)

Neo har börjat visa tendenser på att krypa, i vissa fall får han ihop det och kan faktiskt ta sig fram ett steg. Men det sitter inte riktigt än, men snart.
Han vänder sig från rygg till mage och mage till rygg och typ rullar fram om han han vill ha tag i något:)
Det ser ganska roligt ut när han ligger och rullar på golvet :)

Idag ska julen kastas ut och alla lampor ska ställas tillbaka där dom stod. Ska bli ganska skönt att få bort det men samtidigt lite tråkigt att julmyset försvinner
Det är ju så underbart mysigt med dessa ljus <3

Mina ben har börjat svullna upp nu.... Mindre kul men det försvinner ju :)
Fogarna knakar och ligmanenten är jobbiga, men vi ska nog fixa det denna gången också. Jag kände inte av ligamenten med Neo men denna gången är det nog det värsta.
2 veckor till jobb, nu börjar det bli lite ångest faktiskt... Men det är ju trots allt bara 2½ månad ungefär så det är ju inte så farligt :)

Det som kommer bli jobbigt är att lämna drutten... Sen är det ju aldrig kul att gå upp ur sängen när den andra ligger kvar :) Hade ju heldre varit hemma med mina killar faktiskt :) Men vem hade inte det.

Stor Kram //Petra och Neo

RSS 2.0